با توجه به اینکه در سالهای اخیر کسبوکارهای مجازی هر روز پیشرفت بیشتری میکنند و خیلی از شرکتها برای فروش محصولات و خدمات خود از روش اینترنتی کمک میگیرند، برای جلب اعتماد مشتری در معاملات آنلاین لازم است کسبوکارها به ثبت نماد اعتماد الکترونیکی اقدام کنند. با این کار میتوان اطلاعات کاملی از شرکت و صاحبان آن دریافت کرد؛ همچنین میتوان شناخت کاملی از لحاظ مکانی و هویتی نسبت به آنها پیدا کرد؛ به این ترتیب مشتریانی که به این سامانه اینترنتی مراجعه میکنند با خیال آسوده به تکمیل فرآیند خرید و پرداخت میپردازند. شما هم هنگام خرید سایت در انواع مختلف اعم از سایت های فروشگاهی، سایت های شرکتی، سایت های آموزشی، سایت گردشگری و… به دریافت اینماد حتما توجه کنید. با توجه به اهمیت موضوع ما در مطلب امروز به اینماد و مراحل ثبت نام و دریافت اینماد میپردازیم.
معرفی نماد اعتماد الکترونیکی
اینماد به چه معناست؟ سایت اینماد، سایتی است که مرکز توسعه تجارت الکترونیکی آن را ایجاد کرده و کارهای مربوط به نماد اعتماد الکترونیکی برای مشاغل وکسبوکارها را انجام میدهد. نماد اعتماد الکترونیکی اولین بار، در سال 1388 معرفی شد. وزارت بازرگانی سابق این نماد را برای اعتبار بخشیدن به وبسایتها، پیشنهاد کرد. این نماد، به همه کسبوکارهای آنلاین که هویت و صلاحیت خود را در سازمان نماد اعتماد الکترونیکی ثبت کنند، داده میشود. با کمک این روش میتوان تا حد زیادی مانع کارهای غیرقانونی و کلاهبرداریهای وب سایتهای فروشگاهی و خدماتی شد و مشتریان با خیالی آسودهتر از وب سایتها به خرید کالا و خدمات میپردازند.
انواع نماد اعتماد الکترونیکی
برای اینکه بدانیم چگونه میتوان نماد اعتماد الکترونیکی دریافت کرد؟ لازم است در مورد انواع نماد الکترونیکی اطلاعاتی داشته باشیم. انواع آنها شامل موارد زیر میشوند:
نماد بدون ستاره
این نماد را کسبوکارهایی دریافت میکنند که کارشان را به تازگی شروع کردهاند و تعداد تراکنشهای ماهانه آنها از ۵۰ تراکنش کمتر است.
نماد دائم یک ستاره
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی این نماد را زمانی به وب سایت میدهد که ثبت نام انجام شود و وبسایت مورد بررسی قرار گیرد. برای دریافت این نماد الکترونیکی باید به یک سری از معیارها توجه کرد.
نماد دائم دو ستاره
برای دریافت نماد دو ستاره هم مراحل و شرایط دریافت نماد مانند نماد یک ستاره است، با این تفاوت که فروشگاه اینترنتی متقاضی این نماد، لازم است از گواهی امنیت SSL برخوردار باشد. پروتکل SSL یک استاندارد وب محسوب میشود که اطلاعات بین کاربر و وب سایت با کد مبادله میشود و نمیتوان اطلاعات را بازیابی کرد. این نماد، بالاترین درجه اعتماد خرید اینترنتی برای کسبوکارهای اینترنتی محسوب میشود.
برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی چه مواردی اهمیت دارند؟
فرایند اخذ اینماد و مراحل ثبت نام و دریافت اینماد نسبت به فعالیتهای اداری دیگر چندان سخت نیست. در واقع برای دریافت آن باید به موارد زیر توجه کرد:
میانگین زمان دریافت
زمانی که برای تأیید آدرس، شماره تماس محل فعالیت کسبوکار اینترنتی و استعلام صلاحیت فردی صرف میشود، اهمیت زیادی دارد. اگر در سریعترین زمان ممکن به رفع نواقصی که کارشناسان اعلام میکنند بپردازید، میتوانید در طی هفت تا ده روز، نشان اعتماد الکترونیکی را دریافت کنید.
هزینه دریافت
برای اخذ اینماد و مراحل ثبت نام و دریافت اینماد باید هزینههایی را بپردازید. این هزینهها شامل هزینه دریافت بسته پستی تعهدنامه و هزینههای دفتر اسناد رسمی و کپی برابر اصل شده مدارک میشود.
حضور فیزیکی
برای اینماد و مراحل ثبت نام و دریافت اینماد نیازی نیست به صورت حضوری اقدام کنید؛ تنها باید بعضی از مدارک و اسناد را به دفتر اسناد رسمی ببرید و بعد از تایید مدارک، آنها را با پست بفرستید.
آیا هر کسبوکاری نیاز به دریافت اینماد دارد؟
کسبوکارهایی که کارشان ارائه اطلاعات و خبررسانی هستند، به نماد اعتماد الکترونیکی نیاز ندارند؛ اما در حوزههایی که در زیر به آنها اشاره میکنیم، دریافت اینماد ضروری است تا بتوانند طبق قوانین اینماد فعالیت کنند. این کسبوکارها عبارتند از:
- کسبوکارهای کوچکی که محصولات یا کالاهای خود را به صورت اینترنتی میفروشند یا خدمات خود را به صورت آنلاین ارائه میکنند.
- کسبوکارهایی که در شبکههای مجازی و پیامرسانهای مجازی به فروش کالا یا خدمات خود میپردازند.
- اتباع خارجی که پروانه معتبر کار دارند و توانستند کد فراگیر اتباع و شرکتهای خارجی را از سازمان امور مالیاتی بگیرند.
- متقاضیان دولتی و وب سایتهایی که به دستگاهها و نهادهای دولتی و ملی تعلق دارند.
- اشخاص حقیقی که به راهاندازی کسبوکاری پرداختند.
نکات مهم قبل از انجام مراحل دریافت اینماد
قبل از اینکه به اینماد و مراحل ثبت نام و دریافت اینماد بپردازید، توصیه میکنیم به نکات زیر توجه کنید:
- برای اینکه مراحل اینماد را طی کنید، میتوانید از هر مرورگری روی کامپیوتر یا موبایل خود استفاده کنید و فرایند ثبت نام را انجام دهید. توصیه میشود در فرایند پرداخت، نسخه دسکتاپ مرورگر موزیلا فایرفاکس را مورد استفاده قرار دهید.
- برای ورود به سایت از یک نام کاربری و گذرواژه تستی بهره ببرید. چون ممکن است کاربران برای ورود به سایتتان به نام کاربری و گذرواژه نیاز داشته باشند.
- وقتی به تکمیل تمام فرایند پرداختید و در هنگام انجام دادن مراحل، اخطاری به رنگ قرمز ندیدید، گزینه ارسال پرونده را انتخاب کنید تا کلیه مدارک شما به کارشناس ارسال شود تا اقدام به بررسی آن کند و گرنه کار شما ناقص است.
شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی
برای اقدام کردن به اینماد و مراحل ثبت نام و دریافت اینماد وب سایت شما باید باید شرایطی داشته باشد که به قرار ذیل هستند:
محصول فروشگاهی باشد
برای اینکه امکان خرید آنلاین داشته باشید باید دست کم یک محصول برای فروش در وبسایت داشته باشید. در این صورت باید در وب سایت شما مراحل مشاهده محصول، انتخاب و خرید به صورت آنلاین انجام بگیرد. محتوای سایت نباید به اخبار و اطلاعات عمومی مربوط باشد. سایتهای خبری و اطلاعات عمومی به نماد اعتماد الکترونیکی نیازی ندارد و این نماد برای کسبوکارهای مجازی کاربرد دارد.
اطلاعات محصول درج شود
هر چیزی که لازم باشد کاربر در مورد محصولی که برای فروش در سایت قرار داده شده بداند در سایت ذکر شده باشد. این اطلاعات شامل: کاربرد محصول، قیمت و مشخصات کامل محصول میباشد. ذکر این موارد سبب میشود مشتری راحتتر به صورت آنلاین خرید کند. کاربر باید اطلاعات خرید را در پیشفاکتور یا سبد خرید مشاهده کند.
درخواست نام دامنه از سوی صاحب امتیاز دامنه ارسال شود
درخواست نام دامنه متقاضیان حقیقی برای اخذ اینماد را باید صاحب امتیاز دامنه ارسال کند. این شخص باید حداقل ۱۸ سال تمام داشته باشد. در مورد متقاضیان حقوقی، نام دامنه را شرکت یا یکی از اعضای هیئت مدیره انتخاب میکند.
صلاحیت شخص مورد تایید باشد
از شروط دیگر اینماد و مراحل ثبت نام و دریافت اینماد این است که پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا، صلاحیت فردی شما را تایید کند. لازم به ذکر است که برای تایید صلاحیت نیازی نیست به صورت حضوری مراجعه کنید و مراحل ثبت نام و دریافت اینماد در سریعترین زمان انجام میشود؛ چرا که نتیجه استعلام تایید صلاحیت در پرونده نماد اینماد در سامانه ثبت شده و به وسیله ایمیل به شما فرستاده میشود. اگر در هنگام استعلام، نتیجه مورد تایید نباشد و فرد رد صلاحیت شود، پرونده صلاحیت پرونده به صورت تعلیق درآمده و هویت فرد وارد لیست سیاه میشود. با این اتفاق نمیتوان بار دیگر درخواست مجدد کرد؛ اما شخصی که صلاحیت او رد شده باشد میتواند بعد از اینکه وارد پنل کاربری خود شود و برای درخواست بررسی مجدد صلاحیت فردی، درخواست فرجام خواهی کند.
برای انجام این درخواست باید به دادگاه تشکیل پرونده رفته و مدارکی همچون رأی دادگاه مبنی بر برائت، سند مشخص کننده اجرای حکم صادر شده دادگاه، مدرکی که نشاندهنده مختومه شدن پرونده سوء پیشینه باشد یا هر سند دیگری که دلالت بر رفع مشکل سوء سابقه کند را با درخواست فرجام خواهی به ایمیل سایت اینماد به نشانی amaken@enamad.ir بفرستید.
فرد درخواست کننده باید حداقل 18 سال داشته باشد
درخواست نام دامنه متقاضیان حقیقی برای اخذ اینماد را باید صاحب امتیاز دامنه ارسال کند. این شخص باید حداقل ۱۸ سال تمام داشته باشد. در مورد متقاضیان حقوقی، نام دامنه را شرکت یا یکی از اعضای هیئت مدیره انتخاب میکند.
مزایای دارا بودن اینماد چیست؟
دارا بودن نماد اینماد برای وب سایت فروشگاهی مزایایی دارد که عبارتند از:
- میتوان درگاه بانکی برای پرداخت ایجاد کرد.
- کاربران به خرید آنلاین تشویق میشوند و اعتماد سازی انجام میشود.
- به سایت فروشگاهی خود اعتبار میبخشید.
- امنیت خرید آنلاین از سایت را بالا میبرید.
- امکان همکاری با شرکتهای دیگر و توسعه تجارت الکترونیک وجود دارد.
- اطلاعات شخصی کاربران حفظ میشود.
- برای فعالیت سایتهای فروشگاهی چهارچوب تعیین میشود.
- کاربران هنگام خرید محصول ملزم به رعایت قوانین میشوند.
- با اداره پست قرارداد بسته میشود.
برای ثبت نام و دریافت اینماد چه مدارکی نیاز است؟
برای اینماد و مراحل ثبت نام و دریافت اینماد لازم است مدارکی ارائه شود. کارت ملی و شناسنامه یکی از مدارکی است که لازم است تصاویرشان بارگذاری شود. هنگام ثبت نام در سایت اینماد، در مورد نوع شخصیت از شما سوال پرسیده میشود. در صورتی که شرکت به صورت قانونی ثبت شود، باید گزینه حقوقی را بزنید. اگر شرکت به صورت قانونی ثبت نشده باشد باید شخصیت حقیقی را انتخاب کنید. مدارکی که توسط شخصیت حقوقی باید ارائه شود با مدارک شخصیت حقیقی تفاوت دارد که در ادامه به ذکر این مدارک میپردازیم:
مدارکی که متقاضیان حقیقی ارائه میدهند:
- مجوز فعالیت
- تعهدنامه شخصیت حقیقی
- مدارک هویتی
- اجارهنامه
- سند شرکت یا خانه
مدارکی که متقاضیان حقوقی ارائه میکنند:
- آگهی روزنامه رسمی
- اصل اساسنامه
- آگهی آخرین تغییرات آدرس
- آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئتمدیره
- آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت
- تعهدنامه شخصیت حقوقی و پروانه کسب
مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیکی چگونه است؟
تنها سایت رسمی که برای اینماد و مراحل ثبت نام و دریافت اینماد وجود دارد سایت نماد اعتماد الکترونیکی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی است. برای اینکه بدانید مراحل دریافت اینماد (اعتماد الکترونیکی) به چه صورت است؟ باید به ترتیب زیر پیش بروید:
مرحله اول: حساب کاربری ایجاد می شود
در مرحله اول لازم است یک حساب کاربری برای خود ایجاد کنید. برای این منظور وارد سایت نماد اعتماد الکترونیکی شده و روی گزینه “ایجاد حساب کاربری” بزنید و تمام اطلاعاتی که از شما خواسته شده است را کامل کنید. بعد از اینکه حساب کاربری ایجاد کردید میتوانید با استفاده از نام کاربری و رمز عبور به آن ورود پیدا کنید.
مرحله دوم: اطلاعات تکمیل شده و مدارک بارگذاری می شود
بعد از اینکه وارد حساب کاربری خود شدید، گزینه تکمیل اطلاعات را بزنید و مشخصات خواسته شده را وارد کنید؛ همچنین لازم است در این مرحله مدارک را بارگذاری کنید.
مرحله سوم: برای دریافت اینماد به احراز اطلاعات بپردازید
در مرحله سوم از مراحل ثبت نام و دریافت اینماد برای طراحی سایت باید احراز اطلاعات کنید. به این ترتیب که باید کد ارائه شده از سامانه را با تلفن همراه خود به شماره مورد نظر بفرستید و بعد از گذشت چند دقیقه، از سامانه بیرون بیایید. سپس برای اینکه ادامه مراحل ثبت نام را انجام دهید، لازم است بار دیگر به سامانه ورود پیدا کنید. در این مرحله باید به تایید تلفن ثابت و احراز اطلاعات بپردازید.
مرحله چهارم: کسب و کار خود را اضافه کنید
در این مرحله با وارد کردن کسبوکار خود اطلاعات خواسته شده را وارد کنید.
مرحله پنجم: وارد مرحله تاییدیه فنی می شوید
بعد از اینکه اطلاعات کسبو کار را وارد کردید روی گزینه مدیریت کسبوکار بزنید تا به مرحله تاییدیه فنی ورود پیدا کنید. انجام تاییدیه فنی به این علت صورت میگیرد که احراز شود ثبت نام کننده دسترسی مجاز به آدرس سایت ثبت نام شده را دارد.
مرحله ششم: نوع خدمت تعیین می شود
در مرحله بعد از مشاهده لیست خدمات و مجوزها لازم است به تعیین نوع خدمت یا محصول بپردازید. اگر خدمت شما هم به دریافت مجوز نیاز دارد باید مجوز را هم بارگذاری کنید.
مرحله هفتم: فرم نظرسنجی تکمیل می شود
در مرحله بعد به مشاهده فرم نظرسنجی بپردازید و اقدام به تکمیل آن کنید.
مرحله هشتم: اطلاعات کسب و کار احراز می شود
در این مرحله آدرس محل فعالیت، ایمیل و شماره تماس کسبوکار اینترنتی درج میشود. برای اینکه شماره تلفن ثابت تایید شود باید با شماره تماسی که سامانه داده است تماس بگیرید و وقتی سایت از شما کد تایید خواست، کد مورد نظر را وارد کنید. بعد از گذشت 10 دقیقه، درستی شماره تلفن تایید میشود.
برای تایید ایمیل، گزینه “ارسال ایمیل” را انتخاب کنید تا یک ایمیل که حاوی کد است به شما ارسال شود. کد ارسال شده را در کادر مورد نظر درج کنید و روی دکمه تایید کد کلیک نمایید. برای تایید صحت آدرس کد ارسال شده به آدرس پستی شما را در کادر مورد نظر وارد کنید و گزینه تایید را بزنید.
مرحله نهم: پرونده برای کارشناس ارسال می شود
بعد از تایید صحت شماره تماس، ایمیل و آدرس مرحله بعدی شروع می شود. اکنون پرونده شما باید به کارشناس ارسال شود. برای این منظور باید گزینه ” ارسال پرونده جهت بررسی کارشناس” را انتخاب نمایید.
مرحله دهم: از فایل تعهدنامه پرینت گرفته می شود
در مرحله بعدی باید از فایل تعهدنامه پرینت بگیرید و پس از اینکه به تکمیل آن پرداختید به دریافت گواهی امضا از دفترخانه اقدام کنید. بعد از آن باید با کپی برابر اصل، مجوزهایی که در قسمت “لیست خدمات و مجوزها” وارد کردید را به صندوق پستی به شماره ۶۳۸۵ – ۱۴۱۵۵ بفرستید. هدف از این مرحله این است که پیگیریهای قانونی پذیرفته شود و در صورت نقض تعهدات، نماد تعلیق میشود.
مدت زمان مورد نیاز برای دریافت اینماد چقدر است؟
شاید برای شما سوال باشد که برای دریافت اینماد چه باید کرد؟ و چقدر طول میکشد تا بتوانید اینماد بگیرید. برای دریافت اینماد ۱۰ روز زمان میبرد؛ البته به شرطی که همه مدارک و اطلاعات، به طور صحیح وارد شده باشد. در صورتی که اخطار دریافت شود باید به سرعت پیگیری کنید تا هر چه زودتر مشکل حل شود.
تمدید اینماد (نماد اعتماد الکترونیکی) به چه صورت است؟
اکنون که به اینماد و مراحل ثبت نام و دریافت اینماد پرداختیم قصد داریم در مورد تمدید آن صحبت کنیم. اعتبار اینماد تا دو سال است. برای تمدید آن باید ۳ هفته قبل از اینکه تاریخ انقضای اعتبار نماد اعتماد الکترونیکی به پایان برسد، به پنل خود مراجعه کنید و همه اطلاعات جدید را وارد کنید. اگر شکایتی علیه شما ثبت شده باشد تا یکسال آینده نمیتوانید اینماد را تمدید کنید؛ اما در صورتی که از کسبوکار مورد نظر شکایتی نشده باشد و از اخطارهای پی در پی خبری نباشد، تمدید بهصورت خودکار صورت میگیرد و ایمیلی به صاحب کسبوکار ارسال میشود که عنوان آن، شروع فرآیند تمدید است.
بعد از اینکه ایمیل را دریافت کردید باید وارد پنل خود شوید و به بررسی مراحل بپردازید. لازم به ذکر است که اگر در پرونده تغییری صورت گرفته باشد باید آن را اصلاح نموده و تغییر را مدنظر قرار دهید. اگر فرد تمایلی نداشته باشد که اینماد را تمدید کند، باید درخواست دهد تا اینماد را باطل کنند. البته اگر شکایت حل نشدهای وجود داشته باشد، ابطال اینماد انجام نمیشود.
اقدامات لازم بعد از اخذ نشان اعتماد الکترونیکی
کسی که نشان اعتماد الکترونیکی دارد باید به رعایت قوانین زیر اقدام کند:
- در مدت فعالیت خود به محتوای متن تعهدنامه اینماد و اعتبار آن پایبند باشد.
- هر تغییری که در کسبوکار ایجاد شود را در سریعترین زمان به مرکز اعلام کند.
- حداکثر تا دو روز کاری به پاسخ پیغامها و اخطارهایی که از سوی مرکز و دستگاههای نظارتی (اعم از الکترونیکی و فیزیکی) صادر میشود، بپردازد.
- همه شرایط لازم را برای ورود و دسترسی بازرسان به مکانها و محلهای فعالیت برای انجام وظایف نظارتی برای مرکز مهیا کند.
- اگر کسبو کار اینترنتی، بدون دلیل قابل قبولی سه ماه تعطیل شود و هیچ فعالیتی صورت نگیرد، بعد از گرفتن دو تذکر، نشان اعتماد او باطل میشود.
اقدامات لازم بعد از اخذ نشان اعتماد الکترونیکی
همانگونه که در مطالب بالا بیان کردیم اگر شما صاحب کسبوکار مجازی هستید و برای اینکه به کسبوکارهای مجازی شما اعتبار بخشیده شود و مشتری بتواند به سایتتان اعتماد کند اینماد و مراحل ثبت نام و دریافت اینماد از اهمیت خاصی برخوردار است. ما در مطلب امروز از کلیک زرد به پاسخ این سوال پرداختیم که چگونه میتوان اینماد را به صورت آنلاین دریافت کرد؟ اگر شما به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید با کارشناسان ما در کلیک زرد ارتباط بگیرید. آنها آماده هستند در اسرع وقت به سوالات و ابهامات شما پاسخ دهند و در این زمینه کمکتان کنند.