سایت های شرکتی, سایت های فروشگاهی

شناسه ایرنیک چیست؟ مراحل ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک

شناسه ایرنیک چیست؟ مراحل ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک - کلیک زرد

شاید برای شما هم سوال باشد که شناسه ایرنیک چیست؟ احتمالا خیلی از افراد از این کلمه اطلاعات زیادی ندارند. نگران نباشید! ما در مطلب امروز قصد داریم این شناسه را خدمت شما معرفی کنیم. در واقع  شناسه ایرنیک برای افرادی که به دنبال خرید دامنه هستند نام آشنایی محسوب می‌شود. پسوند ir از دامنه‌های محبوب سایت در ایران به شمار می‌روند. برای خرید سایت در انواع مختلف سایت های فروشگاهی، سایت های شرکتی، سایت های آموزشی، سایت های گردشگری، سایت های تبلیغی و آگهی و… با دامنه ir لازم است ابتدا شناسه ایرنیک را دریافت کنید. برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد شناسه ایرنیک، مراحل ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک کسب کنید در ادامه همراه ما باشید. 

شناسه ایرنیک چیست؟

شناسه ایرنیک به چه معناست؟ چگونه می‌توان شناسه ایرنیک دریافت کرد؟ نخستین گام برای ساخت، طراحی و راه اندازی یک سایت اینترنتی، تعریف یک دامنه اینترنتی است. دامنه (Domain)  به همان آدرس سایت شما می‌گویند که وقتی نام آن را در مرورگر تایپ کنید می‌توانید وارد وب سایت خود شوید. دامنه‌های مختلفی در کشور وجود دارند که از جمله دامنه‌های رایج در کشور ما می‌توان به دامنه ملی یا IR اشاره کرد که نماد آن ir. است.

به منظور استفاده از دامنه ملی IR برای وب سایت‌تان ابتدا باید در سامانه ایرنیک (nic.ir) ثبت نام نمایید. بعد از ثبت نام در سامانه به شما یک کد شناسه ایرنیک داده می‌شود که با استفاده از آن می‌توانید هر چقدر که دوست داشتید اقدام به ثبت  دامنه .ir به نام خودتان کنید‌. شناسه ایرنیک یا nic-handle یک شناسه 11 حرفی بوده که حروف و اعداد را شامل می‌شود و در زمانی که  اقدام به ساخت حساب کاربری در ایرنیک می‌کنید این شناسه به شما داده می‌‌شود. برای آشنایی بیشتر با شناسه ایرنیک، مراحل ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک لازم است اطلاعات بیشتری داشته باشید که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

چرا نیاز به ساخت شناسه ایرنیک داریم؟

چرا نیاز به ساخت شناسه ایرنیک داریم؟ - کلیک زرد

 طبق قانون همه افرادی که قصد ثبت دامنه .IR را دارند باید قبل از هر چیزی اقدام به اخذ شناسه کاربری ایرنیک خود از سایت ایرنیک بپردازند‌. چون فقط به شرط داشتن این شناسه می‌توانید مجوز ثبت دامنه ir را بگیرید؛ همچنین سازمان ایرنیک می‌تواند بعد از ساخت شناسه ایرنیک،  اطلاعات دامنه آن‌ها را پیگیری کنید؛ به همین دلیل است که  شناسه ایرنیک، مراحل ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک اهمیت زیادی دارد.

وقتی دامنه ir شما به صورت قانونی و رسمی ثبت شود، سامانه ایرنیک می‌تواند آن را مدیریت کند در غیر این صورت نمی‌توان از دامنه بهره برداری کرد. بعد از اینکه  شناسه ایرنیک خود را ساختید می‌توانید از طریق سایت ایرنیک یا نمایندگان مجاز ایرنیک، دامنه IR خود را به نام خودتان ثبت نمایید.

انواع پسوند دامنه های ملی در ایرنیک

پسوند آی آر (ir) از جمله دامنه عمومی و متداول در ایرنیک محسوب می‌شود. این پسوندها شامل موارد زیر می‌شوند:

پسوند دامنه Co.ir

Co مخفف Company بوده و به معنی شرکت است. براساس قوانین ایرنیک، این پسوند فقط برای شرکت‌ها، نمایندگی‌ها و برند‌های ثبت شده تعلق می‌گیرد که مطابق با نام کامل ثبتی آن‌ها باشد یا از حروف اول نام مندرج در روزنامه رسمی ثبت شرکت‌ها تشکیل شده باشد. این پسوندها را نمی‌توان به صورت شخصی ثبت کرد؛ بنابراین توصیه می‌کنیم اگر دارای شرکت ثبت شده هستید، حتما  این نوع پسوند را برای مجموعه خودتان ثبت کنید.

پسوند دامنه net.ir

net مخفف network بوده و معنی آن شبکه است. براساس قانون ایرنیک این دامنه برای شرکت‌ها یا موسسات ISP کاربرد دارد. شرکت‌های ISP به سرویس دهندگانی می‌گویند که دارای پروانه ایجاد و بهره برداری از شبکه ارتباطات ثابت (FCP)  یا پروانه خدمات ارتباطی ثابت (Servco) از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هستند.

پسوند دامنه org.ir

این پسوند هم مناسب شرکت غیر انتفاعی، انجمن علمی، موسسه بین‌المللی است که ثبت شده باشد. برای دریافت این دامنه به مجوزهایی نیاز است.

پسوند دامنه ac.ir

پسوند ac.ir برای موسسه آموزش عالی یا پژوهشی و دانشگاه‌ها کارایی دارد. این پسوند بر طبق قوانین ایرنیک نیاز به مجوز دارد.

پسوند دامنه gov.ir

gov مخفف Government بوده و معنی آن دولت (حکومت) است. این پسوند برای بخش‌های اجرایی موسسات و وزارت‌خانه‌های جمهوری اسلامی و نهادهای دیگر در قانون اساسی قابل استفاده است.

پسوند دامنه id.ir

این پسوند برای وب سایت‌هایی کاربرد دارد که به رزومه یا کسب و کار شخصی نیاز دارند.

پسوند دامنه sch.ir

sch مخفف school بوده و به معنی مدرسه می‌باشد. این نوع پسوند برای مدارس استفاده می‌شود.

انواع شناسه‌های ایرنیک

اکنون که پسوندهای دامنه ملی در ایرنیک را ذکر کردیم نوبت به انواع شناسه ایرنیک، مراحل ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک فرا می‌رسد. این شناسه‌ها به ۵ مدل مختلف تقسیم می‌شود که در زیر به معرفی آنها می‌پردازیم:

شناسه شخص حقیقی

در صورتی که قصد دارید به صورت فرد عادی و بدون اینکه به هیچ ارگان یا سازمان دولتی وابسته باشید و دامنه را ثبت کنید، می‌توانید از شناسه کاربری شخص حقیقی استفاده کنید. از جمله دامنه‌هایی که می‌توانید به عنوان پسوند دامنه شخصی خود مورد استفاده قرار دهید عبارتند از:

  • .ir
  • .ایران
  • .id.ir

شناسه شرکت، موسسه یا نهاد غیردولتی

شرکت‌های ثبتی و موسسات غیردولتی قادر هستند از شناسه شرکت، موسسه یا نهاد غیردولتی به عنوان شناسه ایرنیک خود بهره ببرند. تمام شرکت‌ها، موسسات، انجمن‌ها، نشریات، روزنامه‌ها و افراد حقوقی که دارای شرکت ثبتی هستند می‌توانند از این شناسه استفاده کنند. این شرکت‌ها می‌توانند به جز دامنه .ir  پسوندهای دیگری انتخاب کنند که از میان موارد زیر می‌باشد:

  • .ir
  • .ایران
  • .co.ir
  • .org.ir
  • .net.ir

شناسه وزارتخانه، سازمان یا شرکت دولتی

از نظر مردم، دامنه‌هایی که شناسه وزارتخانه‌ای یا سازمان‌های دولتی دارند، قابل اعتمادتر هستند؛ اما فقط زمانی می‌توان از این شناسه استفاده کرد که از طرف یک شرکت یا سازمان دولتی دامنه را ثبت کنید. از جمله پسوندهای قابل انتخاب برای شناسه ایرنیک دولتی عبارتند از:

  • .ir
  • .ایران
  • .gov.ir
  • .co.ir

شناسه مرکز آموزشی و پژوهشی

پسوند مرکز آموزشی و پژوهشی به افرادی تعلق می‌گیرد که وابسته به یک سازمان پژوهشی یا آموزشی بوده و دارای مجوز رسمی از یکی از ارگان‌های وزارت علوم، تحقیقات، فناوری یا وزارت آموزش و پرورش یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی‌کشور هستند. از جمله دامنه‌هایی که برای این شناسه ایرنیک قابل استفاده هستند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • .ir
  • .ایران
  • .sch.ir
  • .ac.ir
  • .org.ir

شناسه محدود

شناسه ایرنیک دیگری که وجود دارد برای افرادی مناسب است که قصد ثبت دامنه‌هایی دارند که به عنوان رابط مالی و فنی برای افراد دیگر محسوب می‌شود. ناگفته نماند که این شناسه را تنها افراد فعال در حوزه هاستینگ و طراحان سایت استفاده می‌کنند. این افراد می‌توانند حداقل اطلاعات خود را وارد کنند و شناسه بگیرند و به این ترتیب برای مشتریان خود مجوز ثبت دامنه ملی بگیرند.

برای ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک به چه مدارکی نیاز است؟

در مورد مدارکی که برای  شناسه ایرنیک، مراحل ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک لازم است ارایه کنید باید گفت که این مدارک عبارتند از:

  • تعهد نامه تکمیل شده: تعهد نامه به فرمی گفته می‌شود که ایرنیک با ایمیل به شما ارسال می‌کند. این فرم در قالب PDF بوده و پیوست ایمیلی آن به صورت «درخواست ارسال تعهدنامه برای شناسه» عنوان می‌شود.
  • مدارک هویتی: کارت ملی و شناسنامه مدارک هویتی هستند. برای اینکه شناسه ایرنیک بگیرید باید هر کدام از این مدارک را اسکن کرده و اسکن رنگی آن را به ایرنیک ارسال کنید. ارائه این مورد برای اشخاص حقیقی ضروری است.
  • مدارک حقوقی: مدارک حقوقی به نوشتن درخواست در سربرگ رسمی شرکت مربوطه‌ای می‌گویند که مسئول آن این درخواست را مهر و امضا کرده باشد و باید یک نمونه از تصویر روزنامه رسمی یا مجوز ثبت شرکت برای اشخاص حقوقی ارسال شده باشد.

مراحل ساخت شناسه ایرنیک

ما در این قسمت به این موضوع می‌پردازیم که مراحل دریافت شناسه ایرنیک به چه صورت است؟ ساخت شناسه ایرنیک باید طبق مراحلی پیش برود‌. چون گاهی کاربران از قوانین و مراحل آن اطلاعات زیادی ندارند و دچار مشکل می‌شوند؛ پس حتما باید اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید. شناسه ایرنیک، مراحل ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک را می‌توان به ترتیب زیر پیش رفت:

مرحله اول: ورود به سایت ایرنیک

در اولین مرحله برای دریافت شناسه ایرنیک چه باید کرد؟ برای اینکه شناسه ایرنیک بسازید باید ابتدا به وب سایت ایرنیک www.nic.ir بروید. اگر از قبل در این سایت حساب کاربری دارید، گزینه مشخصه‌های شناسه را وارد کرده و مستقیما وارد سایت شوید. اگر حساب کاربری ندارید با کلیک کردن روی گزینه ساختن شناسه کاربری، اقدام به ساختن یک حساب کاربری جدید کنید.

مرحله دوم: انتخاب نوع شناسه ایرنیک

در این مرحله با توجه به ۵ نوع شناسه ایرنیکی که در بالا آنها را معرفی کردیم یکی از این شناسه‌ها را انتخاب و به کامل کردن فرم مربوطه اقدام کنید.

مرحله سوم: وارد کردن مشخصات شناسه ایرنیک

اکنون در این مرحله از شناسه ایرنیک، مراحل ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک باید حساب کاربری خود را بسازید و مشخصات شناسه ایرنیک مورد نظر خود را اخذ کنید.

اگر شخص حقیقی هستید باید روی شناسه حقیقی بزنید و اطلاعات را کامل کنید. اگر شخص حقوقی هستید، باید اطلاعات مربوط به آن را در فرم درج کنید. در قسمت زیر به شما نحوه پر کردن اطلاعات مربوط به شناسه شخص حقوقی ایرنیک را می‌آوریم:

1. نام شخص و سازمان (لاتین)

در این قسمت باید نام خود یا سازمان را با حروف لاتین در داخل فیلدهای ستاره‌دار مربوطه درج کنید.

2. نام شخص و سازمان (فارسی)

در این بخش باید نام و فامیل خود را به فارسی در فیلد نام شخص و سازمان (فارسی) بنویسید. نوشتن نام سازمان در این بخش اجباری نیست.

3. اطلاعات احراز هویت

این بخش از مهم‌ترین قسمت‌های فرم اطلاعاتی شناسه ایرنیک شما محسوب می‌شود که به تایید هویت شما به عنوان یک فرد حقیقی می‌پردازد. به این صورت مانع از ساخت اکانت تقلبی می‌شود. بدون انجام دادن این مرحله قادر به ثبت دامنه نیستید. برای احراز هویت خود باید اقدام به وارد کردن شماره ملی یا شماره گذرنامه خود در فیلدهای مزبور کنید. برای کاربر ایرانی کافی است که کد ملی را وارد کند. کسانی که ایرانی نیستند یا تمایل به استفاده از اطلاعات گذرنامه دارند باید طبق دستور زیر پیش بروند:

به قسمت فیلد گذرنامه رفته و از بین لیست به انتخاب کشور خود بپردازند. بعد  از وارد کردن شماره گذرنامه خود، اقدام به وارد کردن نام سازمان صادر کننده گذرنامه خود با حروف انگلیسی  کنند.

4. نشانی پستی

در این قسمت باید آدرس پستی خود را به صورت کامل و دقیق درج کنید که عبارتند از:

  • کشور
  • استان/ایالت
  • شهر
  • نشانی
  • کد پستی
  • تلفن
  • نمابر

از میان فیلدهای مذکور پر کردن فیلد نمابر اجباری نیست ولی فیلدهای دیگر که ستاره‌دار هستند، باید کامل شوند.

5. نشانی پست الکترونیکی

برای این‌که از طریق ایمیل با سامانه ایرنیک ارتباط برقرار کنید باید نشانی پست الکترونیکی خود را به صورت صحیح و دقیق در این قسمت درج کنید.

6. پرسش محرمانه

در این قسمت لازم است یک سوال محرمانه بنویسید تا در هنگام نیاز بتوانید با کمک آن به بازیابی حساب کاربری خود بپردازید.

7. پاسخ محرمانه

در این قسمت باید برای سوالی که در قسمت قبل نوشته‌اید، جوابی بنویسید تا از آن سوال و جواب برای سنجش درستی اطلاعات وارد شده بهره ببرید‌.

8. حریم خصوصی

با پر کردن این قسمت می‌توانید مشخص کنید که چه کسانی می‌‌توانند صاحب امتیاز یا رابط دامنه شما باشند. یک رابط پیش فرض هم در فرم قرار دادند که شامل موارد زیر هستند:

خصوصی: اگر این رابط را انتخاب کنید خودتان به عنوان صاحب امتیاز شناسه معرفی می‌شوید.

آزاد برای نمایندگان فروش: در صورت انتخاب این رابط  فقط نمایندگان فروش ایرنیک یا خودتان صاحب امتیاز شناسه هستید.

آزاد: اگر گزینه رابط مجازی آزاد را انتخاب کنید همه کاربران ایرنیک می‌توانند شناسه ایرنیک را به عنوان صاحب امتیاز یا رابط برای دامنه مورد استفاده قرار دهند.

وقتی اطلاعات مورد نظر را کامل کردید گزینه بازنگری را کلیک کنید و وارد مرحله بعدی شوید.

مرحله چهارم: بازنگری و امضاء

در این مرحله از مبحث شناسه ایرنیک، مراحل ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک باید همه اطلاعات وارد شده خود را بررسی کنید و در صورت وارد کردن اطلاعات اشتباه، آن را اصلاح کنید و دوباره به مرحله بعد بروید. سپس به مطالعه بخش ضوابط و شرایط ساخت شناسه ایرنیک بپردازید. در این قسمت تمام قوانینی که به ساخت شناسه مربوط است آمده است.

نام کامل سازنده شناسه ایرنیک را وارد کنید: در این قسمت باید اقدام به وارد کردن نام خود به عنوان فرد سازنده شناسه در کادر مورد نظر کنید.

متن امنیتی را وارد کنید: در آخرین کادر لازم است متن امنیتی در فیلد مورد نظر نوشته شود و سپس گزینه “موافقم، دریافت شناسه” را انتخاب و کلیک کنید تا وارد مرحله آخر شوید.

مرحله پنجم: ساخت شناسه

در آخرین مرحله  از مراحل ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک در سریع‌ترین زمان، اکانت شما ایجاد شده و نام کاربری شما قابل مشاهده است. در این مرحله از طریق ایمیل پسورد شناسه ایرنیک به شما فرستاده می‌شود. اگر باز هم ایمیلی مشاهده نکردید، روی گزینه بازنشاندن گذرواژه (Reset Password) بزنید و اقدام به وارد کردن ایمیل خود در کادر مورد نظر  کنید. بعد از آن متن امنیتی مشخص شده را در کادر نوشته و گزینه “ارسال” را انتخاب کنید.

برای اینکه به حساب کاربری خود وارد شوید باید در سامانه ایرنیک، گزینه دامنه‌های من یا مشخصه‌های شناسه از نوار بالایی صفحه را بزنید و در ادامه با وارد کردن پست الکترونیکی، پسورد و متن امنیت در داخل کادر مربوطه، گزینه “ورود” را بزنید.

نحوه تبدیل کردن یک شناسه محدود به شناسه شخص حقیقی

چون صاحب شناسه محدود به عنوان صاحب امتیاز دامنه شناخته نمی‌شود، باید از روشی که در زیر اعلام می‌کنیم  اقدام به تبدیل شناسه محدود به شناسه شخص حقیقی کند:

  1. باید وارد پنل کاربری در سامانه ایرنیک شود و  روی گزینه اعمال تغییرات/ تنظیمات شناسه کلیک کند و سپس به قسمت فرم شناسه محدود برود .
  2. کد ملی ده رقمی اشخاص حقیقی، نشانی پستی که شامل: استان/ایالت، شهر، نشانی محل سکونت و کد پستی است را همراه با شماره تلفن در داخل فرم شناسه محدود درج کند.
  3. بعد از نوشتن شناسه کاربری خود آن را امضا کند.
  4. در این مرحله  باید اقدام به ارسال فرم از طریق بخش شناسه‌ها کند. شایان ذکر است که فقط صاحب شناسه کاربری می‌تواند درخواست دهد و  اشخاص حقیقی باید کپی کارت ملی را ارائه کنند.‌

فراموشی شناسه ایرنیک

گاهی اتفاق می‌افتد که کاربران بعد از انجام مراحل ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک برای طراحی سایت، شناسه یا رمز عبور حساب کاربری ایرنیک خود را به یاد نمی‌آورند و بدون شناسه نمی‌توانند وارد حساب کاربری خود شوند.

در این‌گونه موارد، زمان ورود به سایت ایرنیک گزینه “گذرواژه (password) خود را فراموش کرده‌اید؟  و بازنشاندن گذرواژه” را بزنید. این گزینه در زیر جایی که اطلاعات کاربری خود را وارد کرده‌اید، وجود دارد. با مراجعه به این قسمت روی گزینه “بازنشاندن گذرواژه” بزنید. در این هنگام ایرنیک از شما شناسه ایرنیک یا پست الکترونیک (ایمیل) را می‌پرسد که لازم است آن را به‌درستی وارد کنید. بعد از آن یک ایمیل برای شما فرستاده می‌شود که به کمک آن قادر خواهید بود رمز عبور خود را تغییر دهید.

سخن پایانی

دریافت شناسه ایرنیک برای کسانی که به فکر راه‌اندازی سایت اینترنتی و به دنبال خرید دامنه هستند، ضروری است. ما در مطلب امروز به  شناسه ایرنیک، مراحل ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک پرداختیم. اگر شما هم برای کسب‌وکارتان به دامنه و شناسه ایرنیک نیاز دارید و برای شما سوال است که چگونه می‌توان شناسه ایرنیک را به صورت آنلاین دریافت کرد؟ کارشناسان ما در کلیک زرد آماده هستند به شما در این امر کمک کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر از جزییات آن با همکاران ما در کلیک زرد تماس بگیرید یا به وب سایت ما سر بزنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی
guest
0 نظرات کاربران
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها