دامنه چیست؟
ابتدا قبل از پاسخ به هرچیزی این سوال در ذهن ما ایجاد میشود که دامنه چیست و چه کاری انجام میدهد.
نام دامنه در واقع همان آدرسی است که دیگران در بخش URL وارد میکنند تا به سایت شما مراجعه کنند. در واقع بدون دانستن دامنه یک سایت نمیتوان وارد آن شد و سایت را مشاهده نمود. دامنه آدرس یک سایت را نشان میدهد که با دانستن آن این موضوع را ممکن میسازد که به آن مراجعه کنیم.
البته با وارد کردن آی پی هر سایت نیز میتوان وارد آن سایت شد اما دانستن و بخاطر داشتن آی پی یک سایت کار دشواری است، به همین منظور از دامنه به جای وارد کردن آی پی از آن استفاده میشود. بدیعی است که دامنه هر سایت منحصر به فرد است و یک دامنه نمیتواند متعلق به دو سایت مختلف باشد. شما با خرید دامنه، میتوانید دامنه منحصر به فرد خود را ثبت کنید.
انواع مختلف دامنه
دامنه ها انواع مختلفی دارند و شرکت های مختلفی خدمات ثبت و خرید دامنه را ارائه میدهند. دامنه ها در نوع های مختلفی اعم از .ir, .com, .net, .org ,… موجود هستند.
دامنه های ir.
این پسوند متعلق به دامنه های ایرانی است و کسانی که این دامنه ها را تهیه میکنند ساکن ایران هستند و این دامنه به دلیل اینکه یک دامنه ایرانی است محبوبیت بسیار زیادی داخل کشور دارد. توجه داشته باشید که دامنه .ir یکی از محبوب ترین و ارزان ترین دامنه های کشور است.
دامنه های com.
دامنه های net.
البته بعضی از دامنه ها هم وجود دارند که برای سازمان ها و ادارات دولتی است و بیشتر سازمان ها از این دامنه ها استفاده میکنند. مانند موارد زیر:
دامنه های gov.
این دامنه مخفف کلمه government است و به معنای دولت میباشد که اکثرا سایت های دولتی این دامنه را تهیه میکنند.
دامنه های org.
این دامنه مخفف کلمه organization است که به معنای سازمان میباشد و سازمان های خصوصی که فعالیت تجاری ندارند، از این دامنه استفاده میکنند.
دامنه های edu.
این دامنه مخفف کلمه education است که اکثر دانشگاه ها و یا سایت هایی که محتوای آموزشی دارند از این دامنه استفاده میکنند.
لازم به ذکر است که دامنه های مختلفی وجود دارند که هر کدام در بخش های مختلفی استفاده میشوند. در این بخش سعی کردیم که به برخی از مهم ترین دامنه های موجود بپردازیم.
ثبت و خرید دامنه
حال که در بخش های بالایی متوجه شدیم که دامنه چیست و چه انواع مختلفی دارد، با توجه به فیلد کاری خود زمان آن رسیده است که دامنه مورد نظر خود را ثبت کنید. برای ثبت دامنه میتوانید به بخش دامنه در سایت مراجعه کنید و با جستجوی دامنه مورد نظر خود، اگر دامنه شما ثبت نشده باشد میتوانید دامنه خود را ثبت کنید و هزینه آن را پرداخت کنید.
دامنه رایگان
اگر شما میخواهید که فعلا به عنوان تمرین و دست گرمی از یک دامنه رایگان استفاده کنید، میتوانید از یک سری سایت هایی که دامنه رایگان میدهند، استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که دامنه های رایگان هم یک سری مزیت ها و یک سری معایبی به همراه دارند.
اصلی ترین مزیت دامنه های رایگان این است که شما هیچ هزینه ای پرداخت نمیکنید. دوم اینکه اگر یک طراح سایت یا برنامه نویس هستید، میتوانید پروژه خود را ابتدا در این دامنه های رایگان بالا بیاورید و آن را تست کنید و پس از اینکه تست کردید، میتوانید آن را به یک دامنه بهتر دیگری انتقال بدهید.
و اما دو مورد از معایب دامنه های رایگان این است که اول اینکه دامنه های رایگان از لحاظ سئو رتبه بندی مناسبی ندارند و احتمالا گوگل رتبه مناسبی به سایت شما ندهد.
دوم اینکه شرکت های ارائه دهنده چون به صورت رایگان آن دامنه را در اختیار شما قرار داده اند، ممکن است بدون دلیل آن را از دسترس خارج کنند و تعهدی نسبت به این موضوع ندارند.
سوم اینکه دامنه های رایگان از امنیت مناسبی برخوردار نیستند و ممکن است مورد حملات سایبری واقع شوند و هیچ تضمینی نیست که پس از حمله به سایت شما بتوان آن اطلاعات را بازیابی کرد یا خیر.
با ذکر مزایا و معایب دامنه های رایگان ممکن است به تهیه آن علاقه داشته باشید. در ادامه به معرفی چند نمونه از سایت هایی که دامنه رایگان در اختیار شما قرار میدهند، میپردازیم.
1. سایت freenom
یکی از این سایت هایی که دامنه رایگان در اختیار شما میگذارد سایت freenom است. با مراجعه به این سایت میتوانید دامنه رایگان خود را دریافت کنید و از آن استفاده کنید.
2. سایت googiehost
Googiehost یکی از دیگر وبسایتهایی است که به کاربران خود یک زیردامنه و هاست رایگان ارائه میدهد. با استفاده از پلن رایگان این سایت، یک گواهینامه امنیتی ssl، ایمیل شرکتی و پهنای باند 100 گیگابایتی در اختیار شما قرار میگیرد.
3. سایت biz.nf
با مراجعه به این سایت میتوانید پلن هاستینگ و ساب دامنه رایگان دریافت کنید. البته تعداد دامنه رایگان که دریافت میکنید به نوع پلنی که انتخاب میکنید نیز بستگی دارد.